Plateforme Level Extreme
Abonnement
Profil corporatif
Produits & Services
Support
Légal
English
Grup de utilizatori romani
Message
De
24/03/2003 03:47:19
 
 
Information générale
Forum:
Visual FoxPro
Catégorie:
Groupes d'usagers
Divers
Thread ID:
00760314
Message ID:
00769148
Vues:
26
Servus Ionut,

>Imi pare rau sa spun ca ai dreptate. Dar pot sa te intreb ceva? Cate intrebari puse de romani vezi tu pe site-u asta zilnic, si cate intrebari puse de spanioli? Tin sa iti aduca aminte ca UT-u este si in spaniola si nu tind sa cred ca Spanioli au o treaba cu foxu, parerea mea:)).

Nu stiu, n-am facut statistica cu spaniolii si romanii, pt. mine oricum fox-ul este doar o preocupare privata, banii mii castig pt. o firma de consultanta, lucrez in domeniul business intelligence (data warehousing) si ma ocup mai ales de modelare si partial implementare in oracle.

Din cate stiu, exista si o revista proprie + un devcon in limba spaniola, se pare ca se lucreaza destul de mult in tarile de limba spaniola. spaniola are si ceva mai multi vorbitori ca romana, dc. tinem cont si de america de sud (fara brazilia) + america centrala + mexicul.

>
>Eu ma refeream la un sector poate chiar mare de utilizatori. Exemplu fiind cei care au absolvit intre 90 - 96.

Eu am terminat in 89 si am plecat in 90. Habar nu m-ai am ce s-a intamplat de atunci in colo in romania.

>Cunosc o gramada de tipi dintrasthia care s-au angajat unde au putut, nu sthiu engleza si le este destul de greu sa progreseze in softurile pe care le fac la locul de munca, vezi softuri pentru sectorul public. Sunt infecte!! te invit sa vezi ce softuri produce ministeru de finante sau softuri de contabilitate din primarii.

Nu suna bine, iti inteleg frustrarea si pornirea de a schimba ceva. Ideea suna interesant, o voi mai rumega si te contactez. Problema mea cea mai mare consta in lipsa cronica de timp, lucrez extrem de mult si sunt tot pe drumuri pt. ca lucrez pt. o firma de consultanta.

>Oamenii asthia fac asha ceva pentru ca nu sthiu engleza, s-au blocat undeva intr-o faza a vietzii, poate au copii si nu le mai arde lor de plecat in state sau altele dar ar vrea sa faca nishte softuri mai calumea. Trebuie sa ridicam cumva standardul. Tot ce facem mishto facem pentru cei din afara si toti ashtia sthim cel putin o limba de circulatie internationala.

Probabil ca ai drepate. Ma intreb insa dc. accesul la internet este ceva asa de uzual in romania incat sa-i chiar ajute ? Ce parere ai ? Sunt socat de fatpul ca limbile straine sunt asa o mare problema in romania, mai ales la generatiile noi !

>>Presupun ca sthii foarte bine germana si engleza. Ai avut o sansa in plus pe chestia asta.

Asa este. Am avut pur si simplu noroc. Mama e de origine germano-austriaca, am crescut deci cu germana + romana ca limbi materne si la engleza m-au dat la ore private dintr-a intaia.

>Nu ma plang, cunosc engleza dar cu toate astea imi iubesc tara si vreau sa fac ceva pentru ea. Pentru oameni care nu au sansa asta. Nu vom putea niciodata ridica standardul asteptand ca tineri ca mine sa invetze engleza si dupa asta sa plece din tara.

Asa este !

>
>Poate am batut campii cam mult:))
>

Nu. Ma bucur sa mai aflu ce se intampla prin tara. Cu fostii colegi de facultate am prea putine contacte, mai ales ca majoritatea au intins-o prin lume.

>Apropo,
>
>Eu inca imi caut ceva de lucru,
>daca aflati ceva pute-ti sa ma ajutati si pe mine un "bet orfan".
>

OK. Prea mari sperante nu-ti face insa, dupa cum spuneam ma "joc" cu fox-ul doar privat, n-am nici un fel de contacte in acest domeniu. In general in Germania fox-ul este putin folosit in practica, nu exista nici oferte de job-uri nici de proiecte in acest domeniu. Am incercat sa pun pe roti producere de soft in romania si n-am avut succes nici macar in perioada de boom (deci acu vreo doi ani cand nu gaseasi softisti nici sa dai cu tunul) cu tehnologii cautate (de ex. Java). Nu prea au incredere, este foarte complicat si dpdv legal/comercial samd.

Ce experienta practica ai, in ce domenii ? Poti sa-mi trimiti si un email privat.

>Cu stima,
>Ionut

Numai bine,
Vlad
Vlad-Georg
Précédent
Répondre
Fil
Voir

Click here to load this message in the networking platform